Folkemøde 2023

Folkemøde 2023

For første gang deltager VUC ERHVERV på årets folkemøde, hvor det i år er muligt at møde os på Danske HF & VUC´s stand.

Programmet er spækket med spændende arrangementer og debatter omkring uddannelse, efteruddannelse og samarbejde mellem institutioner og arbejdsmarkedets parter.

Øg motivationen – kom væk fra de vante rammer

Der er store fordele ved at lægge undervisningen ud på virksomhederne. Det kan både løfte den enkelte medarbejder, motivere til mere uddannelse og sikre, at virksomhederne får de nødvendige kompetencer, siger virksomhedskonsulent Inger Goul Andersen. Men det kræver stor fleksibilitet – ikke mindst fremover..

Webinar om Job i Spil

Webinar for ledige

En gang om måneden indtil juni afholder uddannelseskonsulenterne Dorte og Morten fra VUC ERHVERV webinarer for ledige om mulighederne for efteruddannelse. På webinaret får du et overblik over forskellige typer af uddannelse og du får at vide, hvordan du kan styrke dine færdigheder i IT, engelsk, dansk og matematik. Du bliver også introduceret til spillet Job i Spil, som kan hjælpe dine tanker om job og uddannelse på vej.
Læs mere og tilmeld dig her.

Kursister i gang med ordblindeundervisning

Statsministeren: Efteruddannelse er vejen ud af krisen

Hørte du også statsministerens nytårstale? Så hørte du hende nævne, at de ufaglærte er dem, der bliver hårdest ramt af krisen. Du hørte hende også sige, at efteruddannelse er vejen ud af krisen – også for dem, der måske ikke har de bedste minder fra folkeskoletiden. Læs VEU-chef hos HF&VUC NORD, Simon Mou Skogbergs indlæg om, at VUC er specialister i at skabe nysgerrighed og motivation for læring – også hos dem, som ikke har de bedste minder fra folkeskoletiden.

Webinar om Job i Spil

Webinar om Job i Spil

Covid-19 har givet os nye udfordringer men også nye muligheder. Hos VUC ERHVERV har vi tænkt ud af boksen for at sikre, at ledige bliver introduceret til Job i Spil, selv om vi mange steder i landet ikke kan møde de ledige ansigt til ansigt. Løsningen lå ligefor: Vi afholder webinar om Job i Spil for ledige.

Undervisning for virksomheder hos VUC

VUC styrker indsatsen over for ledige

Coronakrisen har givet flere ledige. Siden februar er bruttoledigheden steget med 32.900, og mange skal nu finde job i nye brancher. Et nyt job i en ny branche kræver nye kompetencer. Hos VUC styrker man indsatsen over for ledige, og er dermed med til at sikre, at de har de kompetencer, der skal til for enten at komme i job eller uddannelse.

Efteruddannelse hos VUC sikrer fleksibilitet i produktionen

Efteruddannelse hos VUC er et konkurrenceparameter hos Sjørring Maskinfabrik

Hos Sjørring Maskinfabrik ved Thisted er et af nøgleordene fleksibilitet. Som en af Europas førende producenter af speciallavede læsseskovle til entreprenørbranchen har de en målsætning om at være den mest fleksible leverandør med den højeste kvalitet. Efteruddannelse hos VUC er blevet et af de konkurrenceparametre, der sikrer Sjørring Maskinfabrik fleksibilitet i produktionen.

Biler hos autoforhandler

Nyt projekt skal skabe fokus på opkvalificering af medarbejdere i autobranchen

Jobfunktioner og arbejdsopgaver i autobranchen bliver mere og mere komplekse. Der er i branchen derfor stort fokus på, at medarbejderne løbende kompetenceudvikles, så deres færdigheder matcher kompleksiteten i arbejdsopgaverne. Et nyt landsdækkende projekt skal skabe motivation for deltagelse i almen og erhvervsrettet efteruddannelse.