Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

VUC Erhverv Aarhus styrker indsatsen over for ledige

Coronakrisen har givet flere ledige. Siden februar er bruttoledigheden steget med 32.900, og mange skal nu finde job i nye brancher. Et nyt job i en ny branche kræver nye kompetencer. Hos VUC Erhverv Aarhus styrker man indsatsen over for ledige, og er dermed med til at sikre, at de har de kompetencer, der skal til for enten at komme i job eller uddannelse.

Ny hjemmeside med information til ledige
Som ledig kan det være svært at finde rundt i junglen af efteruddannelsesmuligheder. For hvilke kurser findes der, hvilke kurser må man tage som ledig, og hvordan kommer man i gang? Hos VUC Erhverv Aarhus har de gjort det enkelt for de ledige ved at samle al information om kurser hos VUC på en såkaldt landingsside på deres hjemmeside. Siden ”VUC Erhverv for ledige” henvender sig direkte til ledige, og den gør det enkelt og overskueligt at finde information om mulighederne for efteruddannelse hos VUC. De ledige kan blandt andet få svar på, hvilke kurser de kan tage, hvordan de kommer i gang, og hvornår undervisningen er.

Samarbejde med jobcentret
Uddannelseskonsulent Inger Goul Andersen fra VUC Erhverv Aarhus fortæller, at hun har sendt linket til landingssiden til alle sagsbehandlerne i dagpengeafdelingen hos Jobcenter Aarhus: ”Det giver sagsbehandlerne et sted at henvise de ledige til, når de spørger om muligheden for kurser. Samtidig giver det også jobcentret muligheden for at få de ledige til selv at gøre noget for at styrke deres kompetencer”.

Flere henvendelser fra ledige
Inger fortæller, at ideen med information målrettet de ledige har givet pote: ”Vi har fået flere henvendelser fra ledige, der har set landingssiden og den folder, der også ligger på den. Nogle af dem er kommet i gang med kurser i grundlæggende dansk og matematik, nogle er startet på vores online kurser og andre er begyndt på ordblindeundervisning”.

Fælles for de ledige, der starter på et af VUC's kurser, er, at de efterfølgende står langt stærkere i forhold til at finde nyt job eller at starte på en uddannelse - for stærke grundlæggende kompetencer i bl.a. dansk, matematik og digitale færdigheder er et krav i alle job.

Se siden VUC Erhverv for ledige lige HER

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.