Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk

Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk. For de små turismeaktører i Nordvestjylland var det nærliggende at gå sammen om et kursus i tysk - hver især var de nemlig ikke store nok til et hold på deres egen virksomhed.

34 deltagere fordelt på 2 hold - et i Løkken og et i Hirtshals - vidner om stor interesse for det tyskkursus HF & VUC NORD har udbudt i samarbejde med Turismeudvikling Hjørring (Turismeudvikling Hjørring blev i april 2020 virksomhedsoverdraget til Destination Nordvestkysten). Deltagerne kom fra alle typer af virksomheder inden for turismeindustrien - overnatningssteder, spisesteder, butikker, museer og en gruppe frivillige for blot at nævne nogle få. Fælles for dem alle er, at de kommer fra små virksomheder, der ikke havde medarbejdere nok til et tyskkursus i deres egen virksomhed. Løsningen lå ligefor, nemlig at samle virksomhederne på 2 fælles hold.

”Der var en grund til, at de gik sammen. Det er små virksomheder. Hver for sig var de ikke nok deltagere til et hold, men sammen kunne det lade sig gøre”, fortæller projektkoordinator Michaela Pavlikova fra Turismeudvikling Hjørring.

Bedre sprogkompetencer giver bedre service

En af de turismeaktører, der var glad for, at tyskkurset blev en realitet, er Rikke Vandsted fra B & B By The Sea i Hirtshals. Hun fortæller, at hun via sit netværk efterspurgte muligheden for et tyskkursus, fordi hun med bedre sprogkompetencer kan levere en bedre service til sine kunder:

”Vi har mange tyskere i Hirtshals, og hvis vi skal kunne give dem et godt serviceniveau, så bør vi kunne snakke tysk”.

Michaela Pavlikova har også oplevet en stigende efterspørgsel efter tysk blandt turismeaktørerne i Nordvestjylland: ”Vi har mærket et stigende behov fra turismeerhvervets side. De har efterspurgt muligheden for et tyskkursus og noget mere fokus på sproglige kompetencer. For at udvikle og styrke turismen og give et bedre serviceniveau, så er der behov for tysk”.

”Vi skal være bedre til at kommunikere på flere sprog. Vi kan målrette vores markedsføring mere, når vi kommunikerer på turisternes eget sprog. Hvis vi får oversat hjemmesider og markedsført os på tysk online og igennem sociale medier, kan vi tiltrække flere tyske turister. Som lille virksomhed er det begrænset, hvor meget man har økonomi til at betale sig fra, og så er det vigtigt, at man selv kan tysk”, fortæller Michaela Pavlikova.

For Rikke Vandsted fra B & B By The Sea har tyskkurset betydet, at hun nu har de sproglige kompetencer til at give tyskerne en endnu bedre service og kundeoplevelse:

”Jeg er blevet bedre til dialogen med tyskerne, fordi det nu ikke længere bare er skoletysk, jeg kan - og det at kunne gå ind og tage en dialog med de tyske turister gør det lidt mere hyggeligt - det giver mig en sproglig frihed, og turisterne føler sig rigtig velkomne. Jeg er ikke bange for at bruge mit tyske nu. Det er guld værd, at man tør springe ud i det”.

B & B By The Sea tiltrækker med denne udsigt hvert år mange tyske turister.

Fotokreditering:
Michaela Pavlikova, daværende Turismeudvikling Hjørring
B & B By The Sea i Hirtshals

Flere gode historier

Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.
Kvinde får undervisning i IT på VUC
20. september 2019FVU digital styrker medarbejderens digitale færdigheder FVU digital styrker medarbejdernes digitale færdigheder. "Det er noget, vi allesammen får brug for", siger en deltager på forløbet.