Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.
Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.
Webinar om Job i Spil
Covid-19 har givet os nye udfordringer men også nye muligheder. Hos VUC ERHVERV har vi tænkt ud af boksen for at sikre, at ledige bliver introduceret til Job i Spil, selv om vi mange steder i landet ikke kan møde de ledige ansigt til ansigt. Løsningen lå ligefor: Vi afholder webinar om Job i Spil for ledige.
Torsdag den 3/12 gik VUC ERHVERV i luften med det første webinar om Job i Spil. Deltagerne fik bl.a. en introduktion til det digitale dialogværktøj Job i Spil, som giver ledige en forståelse for, hvilke kompetencer forskellige job og uddannelser kræver. Samtidig får de ledige også sat ord på meget af det, de er gode til og noget af det, de måske skal blive bedre til.
Når vi fortæller ledige om Job i Spil face-to-face, får de altid tid til at prøve dialogværktøjet i form af et spil af. Det aspekt ville vi gerne tage med ind i webinaret. Vi var derfor glade for, at en af deltagerne, Louise, var frisk på at prøve Job i Spil og dele sin skærm, så de andre deltagere kunne følge med.
En bedre forståelse for, hvordan man kommer i mål med uddannelse
Dialogværtøjets første del, hvor det handler om at få en fiktiv person i mål med job eller uddannelse, gav Louise et indblik i, hvordan uddannelsessystemet er bygget op. ”Det giver god mening. Jeg synes, at det giver en bedre forståelse for, hvad der skal til for at nå i mål med en uddannelse som f.eks. multimediedesigner”.
Job i Spil sætter gang i samtalen
Spillets anden del, hvor man skal score sine egne kompetencer inden for samarbejde, dansk, læsning, matematik og stabilitet, gav også god mening for Louise. ”Det giver helt klart anledning til at snakke om ens kompetencer, og hvad man kan arbejde med. Det kan i hvert fald bruges til at sætte en samtale i gang”.
Og lige netop det at sætte en samtale i gang er hele formålet med Job i Spil. Job i Spil sætter nemlig en masse tanker i gang om kompetencer, jobmål og det næste skridt på vejen mod målet. De tanker, den ledige har gjort sig, gør, at det er lettere at få hul på samtalen med jobcentret eller a-kassen. Der bliver noget konkret at snakke ud fra. Det gør, at man når længere omkring i samtalen på kortere tid.
Uddannelse er for alle - også voksne
På webinaret om Job i Spil fik deltagerne også et indblik i, hvordan det danske uddannelsessystem er bygget op. Mange tror, at uddannelse er for de unge, og at hvis man missede ”toget”, da man var ung, ja så er det for sent.
For deltagerne var det derfor lidt af en aha-oplevelse at finde ud af, hvor mange muligheder det danske uddannelsessystem har for voksne - og hvor mange muligheder der er på alle niveauer af uddannelsessystemet. F.eks. fik Louise øjnene op for, at hun måske kan booste sine kompetencer i matematik via et kursus i FVU matematik.
Book et webinar om Job i Spil
Arbejder du hos et jobcenter eller en a-kasse, og har du lyst til, at dine ledige borgere også skal høre om Job i Spil? Så ring til Michael Fjeldsted fra VUC ERHVERV på 23 99 28 23 og hør nærmere.
Billede: Chris Montgomery on Unsplash