Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

VUC tager medansvar for at udmønte Aftale om styrket opkvalificering

VUC-sektoren påtager sig som landets største leverandør af kurser, der styrker basale og almene kompetencer, et medansvar for at udmønte den netop vedtagne Aftale om styrket opkvalificering. VUC har mangeårig erfaring og ekspertise inden for opkvalificering af både beskæftigede og ledige, og med landsdækkende koordinering og et fast koncept er vi en stærk samarbejdspartner for både virksomheder, jobcentre, a-kasser og faglige organisationer.

Aftalepartierne bag beskæftigelsesreformen (S, V, DF, RV og K) har netop vedtaget en aftale, der skal styrke opkvalificeringen af ufaglærte. Derudover indeholder aftalen også initiativer, der på sigt skal sikre uddannelsesløft af ledige. I aftalen lægges der vægt på, at basale kompetencer ikke skal stå i vejen for, at voksne opkvalificerer og uddanner sig.

VUC tager medansvar for at styrke danskernes kompetencer
VUC har den erfaring og ekspertise, der skal til for at styrke danskernes basale og almene kompetencer. Hvert år opkvalificerer vi tusindvis af beskæftigede og ledige. Vi klæder dem på til en fremtid med øgede krav til kompetencer, efteruddannelse og produktivitet. Vi skaber med andre ord grundlaget for, at både beskæftigede og ledige efterfølgende får udbytte af og succes med fagspecifikke og jobrettede kurser og efteruddannelse.

I VUC-sektoren er der via VUC ERHVERV et stærkt og centralt koordineret samarbejde. Ikke alene er VUC landets største leverandør af kurser, der styrker basale og almene kompetencer, vi er også den eneste leverandør, der er landsdækkende. Vi arbejder alle ud fra samme koncept for afvikling af kurser og undervisning. Det betyder, at I som virksomhed, jobcenter, a-kasse eller faglig organisation kan forvente den samme høje og ensartede kvalitet i undervisning og projektledelse hver gang - i hele Danmark.

VUC har således både den faglige ekspertise og det praktiske setup til at styrke danskernes basale og almene kompetencer i hele landet. Det er derfor naturligt, at vi tager medansvar for at udmønte Aftale om styrket opkvalificering. Vi tager vores ansvar for at styrke danskernes kompetencer alvorligt.

VUC tager initiativ til endnu stærkere samarbejde med virksomheder, jobcentre, a-kasser og faglige organisationer
I Aftale om styrket opkvalificering er der fokus på, at virksomheder, jobcentre, a-kasser og faglige organisationer skal have de rette kompetencer til at identificere og motivere borgere med læse-, skrive- og regnevanskeligheder. VUC stiller naturligvis sin ekspertise til rådighed for at styrke kompetencerne hos disse parter. Vi vil derfor i den kommende tid tage initiativ til et endnu stærkere samarbejde med alle arbejdsmarkedets parter.

Læs mere om VUC ERHVERV's koncept

Læs aftaleteksten vedr. styrket opkvalificering

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.