Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

VUC omlægger kursus til fjernundervisning, så ledige kan fortsætte deres uddannelse trods Corona-krisen

Hos VUC Storstrøm har man med stor succes på rekordtid omlagt et kursus i FVU læsning og FVU matematik for ledige til fjernundervisning. De ledige får nu mulighed for at færdiggøre deres kursus trods Corona-krisen.

I slutningen af januar startede en gruppe nyledige fra 3F A-kasse i Næstved og Vordingborg på et kursus i FVU læsning og FVU matematik hos VUC Storstrøm. Flere kom løbende til indtil slutningen af februar. Kursisterne mødtes til undervisning 4 halve dage om ugen for at styrke deres færdigheder i at læse, stave, skrive og regne.

Hurtig handling fra VUC Storstrøm

Da VUC Storstrøm som alle andre uddannelsesinstitutioner lukkede ned for undervisning med fremmøde på grund af Corona-krisen, skulle der handles hurtigt for at sikre, at de ledige kunne fortsætte deres undervisning. Projektkoordinator hos VUC Storstrøm, Susanne Kunding, kontaktede derfor deltagerne for at fortælle, at de kunne fortsætte kurset som fjernundervisning. Den var de ledige med på.

Herefter gik det stærkt. Der blev lavet individuelle planer for hver enkelt deltager på kurset, og det blev aftalt, hvordan kontakten mellem den ledige og læreren skulle foregå. Løsningen blev i dette tilfælde at sende undervisningsmateriale via mail og så tæt telefonisk kontakt for at hjælpe hver enkelt deltager.

Deltagerne er nu i fuld gang med at forbedre deres færdigheder i at læse og skrive ved blandt andet at læse jobannoncer, skrive jobansøgninger og lave CV. Faktisk går det så godt med at skrive jobansøgninger, at én af deltagerne netop har fået job her midt i Corona-krisen.

3F Sydsjælland bakker op om VUC's indsats

For A-kasse leder hos 3F Sydsjælland, Frank Christiansen, er VUC’s indsats for fortsat at kunne tilbyde de ledige undervisning vigtig: ”Vi bakker 100% op om VUC’s initiativ med at tilbyde fjernundervisning. Vores medlemmer skal have den støtte, de har brug for for at styrke deres kompetencer”. Han fortæller samtidig, at deltagerne på kurset allerede inden Corona-krisen var meget positive omkring det at få muligheden for at genopfriske deres læse-, skrive- og regnefærdigheder: ”De ledige synes, at det er spændende at arbejde med helt konkrete ting, de kan bruge i deres hverdag og i forhold til deres jobsøgning”.

Overvejer du at sende medarbejdere hjem?

Står din virksomhed i en situation, hvor du overvejer at sende medarbejderne hjem på grund af Corona-krisen? Hvis du vil beholde dine gode medarbejdere og ovenikøbet få dem tilbage med nye kompetencer efter krisen, så er et fjernundervisningskursus hos VUC måske noget for jer. I kan modtage lønkompensation til kurserne og i nogle tilfælde også støtte fra kompetencefondene.

VUC-sektoren udbyder pt. kurser i FVU digital, FVU engelsk, FVU læsning, FVU matematik og FVU start som fjernundervisning.

Kontakt chef for VUC ERHVERV, Michael Fjeldsted, på mobil 23 99 28 23 eller mjf@vuc-erhverv.dk for at høre nærmere.

Se også: https://vuc-erhverv.dk/Har-du-tid-har-du-mulighed/

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.