Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Styrket indsats på velfærdsområdet

Fælles initiativ skal sikre øget rekruttering, fastholdelse og efteruddannelse

Danske SOSU-skoler og VUC ERHVERV afholder d. 17. maj 2023 en fælles konference, hvor der vil blive sat fokus på tvær-institutionelle partnerskaber, der kan medvirke til øget rekruttering og fastholdelse af elever på SOSU-uddannelsen. Derudover vil der være fokus på efteruddannelsesmulighederne for medarbejdere indenfor området.

Fremtidssikring af velfærdssamfundet
Initiativet til en fælles konference skal ses med baggrund i ønsket om at knytte institutionerne tættere sammen. På landsplan er der allerede etableret partnerskaber, hvor SOSU-skoler og VUC´er samarbejder om både for-forløb, dele af SOSU-uddannelsen samt efteruddannelseskurser for medarbejdere i kommunerne. Erfaringerne fra disse partnerskaber vil blive præsenteret på dagen, hvilket forhåbentlig kan inspirere til nye samarbejder rundt om i landet. 
SOSU-området er centralt i forhold til vores velfærdssamfund, og der er et akut behov for flere uddannede indenfor området. Danske SOSU-skoler og VUC-sektoren er enige om, at skal en målsætning om flere uddannede på området indfries, er det nødvendigt med forpligtende samarbejder.

Fokus på rammer og økonomi
På konferencen vil der også være fokus på de økonomiske rammer i forhold til uddannelse og efteruddannelse. Her vil Den opsøgende indsats for uddannelse og kompetenceudvikling præsentere de økonomiske muligheder for uddannelse på FOA's og 3F's kommunale arbejdspladser.

Er du leder eller medarbejder med ansvar for samarbejde mellem institutioner, er du velkommen til at tilmelde dig konferencen.
Du finder programmet til konferencen her - og tilmelder dig her.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.