Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Regeringsudspil: 750 millioner og 9 konkrete tiltag til opkvalificering af ledige - VUC er klar

Regeringen vil investere 750 millioner i 9 uddannelses- og opkvalificeringsindsatser til ledige. Indsatserne skal være med til at sikre, at ledige får nye kompetencer og mulighed for at skifte branche. VUC står klar til at hjælpe med opkvalificering.

Siden marts er antallet af ledige steget med 43.000 personer. Samtidig er mere end 200.000 lønmodtagere sendt hjem med lønkompensation. Mange af disse ved ikke, om de har et job at vende tilbage til, når lønkompensationsordningen stopper. Coronakrisen har ramt de ufaglærte og faglærte hårdest. Regeringen har derfor fremlagt et udspil med forslag til, hvordan ledige hurtigst muligt kan komme i gang med opkvalificering. Samtidig indeholder udspillet tiltag, der skal understøtte brancheskift.

Fokus på IT- og engelskkompetencer
Med tæt på 1 million danskere, der har svært ved at benytte digitale værktøjer og løsninger, er det glædeligt at se, at regeringens udspil sætter fokus på opkvalificering af grundlæggende IT-færdigheder. De fleste jobfunktioner kræver, at man er fortrolig med at bruge PC, Ipad, mobil eller andre digitale værktøjer, og det er derfor afgørende for ens jobmuligheder, at man kan begå sig digitalt. Hidtil har kurser i grundlæggende IT (FVU digital) været forbeholdt beskæftigede, men der lægges nu op til, at ledige skal have samme muligheder for at opkvalificere deres kompetencer.

Derudover lægges der op til, at ledige skal have adgang til opkvalificering af deres grundlæggende engelskkompetencer (FVU engelsk). Flere og flere arbejdsfunktioner kræver, at man kan læse, forstå og snakke engelsk.

VUC-sektoren er klar med undervisning
VUC-sektoren har mange års succes med at styrke danskernes grundlæggende kompetencer, og vi står klar til at levere undervisning til de ledige i IT og engelsk. Via dialog med den ledige skræddersyr vi et undervisningsforløb, der giver netop de kompetencer, der skal til for at komme i job.

Ud over IT og engelsk lægger regeringen også op til at styrke både lediges og beskæftigedes grundlæggende læse-, skrive- og regnefærdigheder. Også her står VUC klar til at opkvalificere både ledige og beskæftigede. Samtidig understøtter vi jobcentres og a-kasser indsats for at spotte, identificere og motivere ledige til opkvalificering af de grundlæggende kompetencer. Dette gør vi blandt andet via projekt Job i Spil.

De 9 tiltag
Du kan læse mere om de 9 konkrete tiltag til opkvalificering af ledige i regeringens udspil hos Beskæftigelsesministeriet.

Du finder tiltagene her: LEDIGE SKAL LØFTES I KRISEN

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.