Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Rapport fra EVA påpeger virksomhedernes vigtige rolle

Medarbejdere skal vejledes til almen efteruddannelse
Konklusionerne i ny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut er helt tydelige.
Hvis man vil sikre løbende efteruddannelse af virksomhedens medarbejdere, er det afgørende, at virksomheden understøtter medarbejderne. Men den opgave er svær at løse alene - det kræver samarbejde mellem alle parter.

Fælles fokus er afgørende
Hvis flere med mindre gode basale færdigheder skal vælge efteruddannelse i eksempelvis IT, dansk og engelsk, skal virksomheder og udbydere arbejde endnu tættere sammen.

En vigtig konklusion af rapporten er, at udbydernes rolle er afgørende i forhold til at  understøtte virksomhedernes uddannelsesindsats.
Det opsøgende arbejde er i høj grad omdrejningspunktet for den løbende kontakt med virksomhederne. Her kan uddannelsesinstitutionerne rådgive og vejlede virksomhederne om planlægning, om det administrative arbejde ved ansøgning og hjemtagning af økonomisk støtte eller ved at tilbyde tilrettelæggelse af undervisningen, der tager udgangspunkt i virksomhedernes behov.

Lad os udbygge samarbejdet - til gavn for både virksomheder og medarbejdere
For at sikre de bedst mulige rammer for efteruddannelse af virksomhedernes medarbejdere, er det VUC-sektorens klare målsætning at danne endnu tættere relationer til virksomheder, organisationer og andre relevante parter.

Det er nemlig afgørende, at alle parter har en fælles forståelse for behov, rammer og muligheder i forhold til at udvikle, planlægge og gennemføre kursusforløb.
Dette opnår vi kun ved at opbygge tætte partnerskaber, hvilket vi i høj grad oplever, at alle parter ønsker.

Lad os styrke og udbygge samarbejdet - til gavn for alle parter.

Du finder rapporten her.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.