Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Uddannelser til fremtidens autobranche

Et landsdækkende projekt med fokus på opkvalificering af medarbejdere i autobranchen
VUC ERHVERV, AutoBranchen Danmark og Dansk Metal er gået sammen om det landsdækkende projekt Uddannelser til fremtidens autobranche. Projektet skal sætte fokus på mulighederne for opkvalificering af grundlæggende og erhvervsrettede kompetencer for medarbejdere i autobranchen. Projektet er støttet af Børne- og Undervisningsministeriets Pulje til opsøgende arbejde, og det løber i perioden september 2020 til ultimo 2021.

Baggrund for projekt Uddannelser til fremtidens autobranche
Jobfunktioner og arbejdsopgaver i autobranchen bliver mere og mere komplekse. Der er derfor blandt parterne i branchen et stort fokus på den enkelte medarbejders færdigheder. Det er afgørende, at medarbejderne løbende kompetenceudvikles, så deres færdigheder matcher kompleksiteten i jobfunktionerne. For at sikre fastholdelse og løbende udvikling af medarbejdernes kompetencer er det afgørende for branchen at synliggøre mulighederne for almen og erhvervsrettet opkvalificering.

Formålet med projektet
Formålet med projektet er at sætte fokus på vigtigheden af, at medarbejdere i autobranchen styrker deres almene færdigheder samt tilegner sig nye erhvervsrettede kompetencer hele livet. Projektet skal skabe motivation for deltagelse i almen og erhvervsrettet efteruddannelse ved at tydeliggøre mulighederne for og nødvendigheden af at uddanne sig hele livet.

400 virksomheder og 2.000 medarbejdere får kendskab til mulighederne for opkvalificering
I projektperioden vil 400 virksomheder og 2.000 medarbejdere få kendskab til mulighederne for almen og erhvervsrettet opkvalificering.

Der vil derudover blive udviklet kursuspakker målrettet medarbejdere i autobranchen. Kursuspakkerne indeholder både almene og erhvervsrettede elementer.

Der vil yderligere blive udviklet et fast koncept for samarbejdet mellem arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutioner samt for opsøgende indsatser med fokus på kompetenceudvikling.

Spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål om Uddannelser til fremtidens autobranche, er du velkommen til at kontakte Michael Fjeldsted fra VUC ERHVERV på 23 99 28 23.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.