Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Motivation og færdigheder

Tæt skolesamarbejde er omdrejningspunktet
Gennem institutionssamarbejdet KompetencePartner MidtVest gennemfører VUC-sektoren i samarbejde med erhvervsskolerne, jobcentre og fagbevægelsen projektet "Motivation og færdigheder". Projektet gennemføres via midler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering´s pulje ”Pulje for ordblinde og læse og skrivesvage”, og Arbejdsmarkedskontor MIDT-NORD er derfor også central partner i projektet.

Mange har allerede deltaget i kursusforløb
Formålet er at motivere 800 beskæftigede og ledige til at løfte deres basale kompetencer, og projektet har allerede vist, at det brede partnerskab giver resultater i form af kompetenceløft for folk i målgruppen. Gennem en målrettet indsats er virksomheder, medarbejdere og ledige blevet opmærksomme på og motiverede for at deltage i kurserne. Projektindsatsen har i høj grad øget motivationen blandt folk i målgruppen, og der er gennemført en del kursusforløb – nogle endda afviklet i weekenderne.

Det tættere samarbejde med a-kasser og jobcentre har derudover betydet, at kursusmulighederne i videre- og efteruddannelsessystemet er blevet tydeligere for alle i arbejdsstyrken, og at man dermed kan sikre sig de rigtige kompetencer i forhold fremtidens arbejdsmarked.

Partnerskabet bygger videre på viden og erfaringer
Projektet bygger videre på den viden og de erfaringer, som de involverede parter har fra tidligere projekter. Dette betyder, at indsatserne er forankret i tidligere samarbejder, viden og data - samt at alle involverede parter løbende får forankret indsatserne, så disse bliver en integreret del af hverdag - også efter projektets afslutning.
VUC-sektoren deltager i flere projekter under samme STAR-pujle, og gennem central indsamling af viden og erfaringer viden arbejder sektoren tæt sammen for at udvikle indsatserne på VEU-området.

Projektet løber indtil 30. april 2023 og støttes af midler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering,

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.