Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Projekt Update 2 Upgrade -
Fælles styrket indsats på VEU-området

Stærkt partnerskab styrker indsatsen for ledige og beskæftigede
Projektet Update 2 Upgrade har fokus på, at et kompetenceløft kan være med til at skabe værdi for både den enkelte og for virksomheder og arbejdspladser.
Konsulentteamet bag projektet har
fokus på at inspirere og motivere ledige og beskæftigede til at deltage i efteruddannelse. Derudover arbejdes der systematisk i forhold til at fastholde den enkeltes fokus på efteruddannelse, samt sikre, at det faglige løft giver mening og fortsat udvikles.

Et gennemarbejdet koncept styrker indsatsen
Projektet er støttet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og gennemføres i tæt samarbejde mellem 5 VUC´er i Region Midtjylland, nemlig Randers HF & VUC, TH. LANGS HF & VUCSkive-Viborg HF&VUC, Horsens HF & VUC og Aarhus HF & VUC.

Der bliver i projektet taget udgangspunkt i 3 centrale ydelser i forhold til at styrke efteruddannelsesindsatsen.
Første trin er gennemførelse af et inspirerende fællesmøde, hvor der er fokus på behov, målsætninger og udfordringer. Her udarbejdes der blandt andet en plan for kvalitetssikring af efteruddannelsesindsatsen. 
Næste skridt har øget på at forankre indsatsen samt uddanne nøglepersoner gennem Motivatørkursus. Dette medvirker til at sikre, at nøglepersonerne kan understøtte indsatsen ved at motivere kolleger til  deltagelse i efteruddannelse.
Det tredje trin har fokus på den udviklende og motiverende samtale med den enkelte ansatte, hvor der sættes fokus på fastholdelse på arbejdspladsen, opfølgning på forløb samt udvikling og afdækning af nye muligheder.

Konceptet er med til at sikre, at alle involverede parter har et godt overblik over forløbene, og at både virksomheder og medarbejdere har en klar fornemmelse af, hvordan de enkelte trin bidrager i den samlede indsats.

Og at projektet er en succes, oplever man klart gennem små videoer, hvor der bl.a. sættes fokus på udbyttet af FVU-dansk, FVU-digital og ordblindeundervisning.

Vil du have flere oplysninger om projektet, så tag fat i projektleder Inger Goul Andersen fra Aarhus HF & VUC.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.