Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Opkvalificér dine medarbejdere via fjernundervisning og få dækket lønudgiften

Mange virksomheder er påvirket af Corona-epidemien, og tusindvis af medarbejdere mangler derfor opgaver lige nu. Men hvad er dit alternativ til at sende medarbejdere hjem?

VUC står klar med et alternativ til de virksomheder, der overvejer at sende deres medarbejdere hjem eller i værste fald at afskedige dem: Fjernundervisning.

Fjernundervisning er af flere grunde et godt alternativ til at sende medarbejderne hjem:

1. En stor del af lønudgiften kan dækkes via løntabsgodtgørelse (SVU), og der er i mange tilfælde også mulighed for at søge om støtte fra en kompetencefond. Det er derfor ikke en økonomisk belastning for virksomheden at sende medarbejderne på kursus frem for at sende dem hjem.

2. Medarbejderne får nye kompetencer. Samtidig får virksomheden medarbejdere tilbage, som i endnu højere grad er rustet til at bringe virksomheden videre efter en svær periode.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har i indlægget ”Fjernundervisning kan opkvalificere medarbejdere, mens lønudgift dækkes” samlet en række links vedr. efteruddannelse. Du finder blandt andet et link til en oversigt over aktuelle tilbud om fjernundervisning, herunder selvfølgelig også VUC-sektorens tilbud.

Se indlægget HER

Vil du høre mere om VUC-sektorens muligheder for at opkvalificere medarbejdere via fjernundervisning er du også velkommen til at kontakte Michael Fjeldsted direkte på 23 99 28 23 eller mail mfj@vuc-erhverv.dk

Photo by Marek Levák on Unsplash

Flere gode historier

24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.
20. september 2019FVU digital styrker medarbejderens digitale færdigheder FVU digital styrker medarbejdernes digitale færdigheder. "Det er noget, vi allesammen får brug for", siger en deltager på forløbet.
10. september 2019Ordblindeundervisning gav medarbejderne hos Idealcombi selvtillid Ordblinde medarbejdere hos Idealcombi har fået ny selvtillid efter et ordblindekursus hos Thy Mors HF & VUC. De har bl.a. lært at bruge computerprogrammer, der hjælper dem med at læse og stave. Det har gjort hverdagen på arbejdspladsen lettere.