Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

PensionDanmark vil opspore flere med læse- og skriveudfordringer

PensionDanmark lancerer informationskampagne til mere end 13.000 virksomheder
Med en stærk og målrettet kampagne til mere end 13.000 virksomheder, har PensionDanmark igangsat en kampagne, som sætter fokus på personer med læse- og skriveudfordringer.
Med det digitale værktøj læsogskrivbedre.dk gør Pensiondanmark det nemt og enkelt at få en pejling på, om man evt. kan have glæde af et kursus i læsning og skrivning.

Mange danskere har udfordringer med at læse og skrive
Op imod 600.000 danskere i arbejdsstyrken oplever udfordringer med at læse og skrive. Derfor er der et stort potentiale for, at flere bliver opsporet, screenet og eventuelt sendt videre til den rette undervisning.
VUC-sektoren har sammen med en lang række parter deltaget i udviklingen af det digitale værktøj, og over hele landet står de lokale VUC`er klar til tilbyde kurser til personer, som kan have glæde af undervisning.

Læsogskrivbedre.dk er super enkelt at bruge for den enkelte medarbejder, og man vil gennem få enkle spørgsmål få afdækket, om man kan have glæde af et kursus.

Sådan kommer medarbejderen videre

  •  læsogskrivbedre.dk kan et simpelt opsporingsværktøj afklare, om medarbejderen kunne have glæde af at få undersøgt sine læse- og skrivefærdigheder nærmere.
  • I så fald kan virksomheden tilbyde medarbejderen en samtale med en uddannelsesvejleder på det lokale AOF eller VUC, og evt. et efterfølgende gratis ordblindeforløb eller Forberedende Voksenundervisning i dansk (FVU) afhængig af medarbejderens behov.
  • Virksomheden modtager SVU-støtte efter gældende takst, samt tilskud fra kompetencefonden, og får derved typisk dækket sine omkostninger.
  • På PensionDanmarks efteruddannelsessite har virksomhederne fuldt overblik over tilskudsmulighederne i den kompetenceudviklingsfond, som medarbejderen er omfattet af, samt oplysninger om den offentlige SVU-støtte.
For mange læse- og skriveudfordrede er det tabubelagt at tale om og 
kan være svært at navigere i, hvordan man får den rette støtte. 
Her giver læsogskrivbedre.dk mulighed for, at man kan sidde i sine vante omgivelser, når det lige passer i kalenderen. Værktøjet guider dig også til, hvad dine næste skridt kan være, og det er en vigtig håndsrækning til 
folk med læse- og skriveudfordringer.”

Gry Nicolaisen, forperson i Ordblindeforeningen


Siden PensionDanmark lancerede L
æsogskrivbedre.dk i sommeren 2023, har mere end 2.000 benyttet værktøjet til at få en pejling på deres læse- og skrivefærdigheder. Læsogskrivbedre.dk er gratis og tilgængeligt for alle.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.