Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Nye digitale kompetencer i en virtuel tid

18 medarbejdere fra FGU FYN har på et intensivt kursus styrket deres digitale kompetencer. På grund af Covid-19 foregik kurset som fjernundervisning. Den virtuelle tilgang gav kurset en ekstra dimension for både deltagere og HF & VUC FYN.

Fordelt på 2 hold startede 18 medarbejdere fra FGU FYN den 24/3 på et halvanden uges kursus i FVU digital. Inden de kunne starte, var der nogle praktiske ting, der skulle på plads, og på grund af Covid-19 foregik det lidt anderledes end normalt. Da det ikke var muligt at mødes, skulle alt lige fra screening af deltagerne til ansøgning om løntabsgodtgørelse foregå elektronisk. ”Det har været en god læreproces for os”, fortæller Grethe Bjært fra HF & VUC FYN. ”Det, at alt har skullet foregå virtuelt, har givet os nogle nye måder at gøre tingene på, nogle nye procedurer - det har været positivt, og det er noget, vi kan bruge fremover også”.

Praktisk erfaring med nye digitale platforme
For deltagerne betød den virtuelle undervisning, at de fik ekstra praktisk erfaring med at bruge nye digitale platforme. Hver dag startede med et fælles videomøde via Google Meet, hvor dagens opgaver blev præsenteret, og hvor der var tid til spørgsmål og fremlæggelser. I løbet af dagen mailede de med deres underviser, og der var også mulighed for individuelle videomøder. Nogle af deltagerne fik endda så meget mod på at bruge Google Meet, at de mødtes til virtuelt gruppearbejde. ”Det har fungeret godt, at det var så meget hands-on”, fortæller en deltager. ”Det betød, at vi var nødt til at arbejde med det, der virkede svært. Det var godt, at det var så visuelt - vi kunne både dele vores skærm og se underviserens skærm. Det gjorde, at vi hurtigt blev fortrolige med både setup og indhold”.

Varieret og brugbar undervisning
Medarbejderne fra FGU FYN deltog i FVU digital for at få nye digitale værktøjer, de kan bruge, når de underviser deres elever. På FVU digital trin 3 holdet var det vigtigt for deltagerne at lære forskellige måder at præsentere og formidle deres fag på. De arbejdede derfor bl.a. med billedbehandling, PowerPoint og regneark. For at kunne formidle visuelt lærte de også bruge deres telefon til at lave små videofortællinger (vlog), som er gode til at vise, hvordan en praktisk opgave i f.eks. et køkken skal laves. ”Undervisningen var varieret, konkret og brugbar”, fortæller en deltager. ”Vi har styrket vores digitale kompetencer og er blevet bedre til IT”.

Læs mere om muligheden for at tage et FVU digital kursus via fjernundervisning her: Fjernundervisning - FVU digital

Photo by Harry Cunningham on Unsplash

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.