Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Nye anbefalinger skal styrke indsatser for personer med mindre gode læsefærdigheder

Nye anbefalinger skal hjælpe knap 500.000 danskere
Fakta: 460.000 danskere har mindre gode læsefærdigheder.
At dette er tilfældet i Danmark i 2024, er for en del mennesker udenfor denne gruppe måske næsten uvirkeligt. Ikke desto mindre, så er det desværre en kendsgerning.

Anbefalingerne tager udgangspunkt i konkret viden og erfaring
Derfor også stor glæde over, at regeringens arbejdsgruppe har taget fat på en så vigtig udfordring, som at støtte voksne med læse- og skrivevanskeligheder. Og respekt for at lytte til de erfaringer, som inviterede aktører præsenterede på møder med arbejdsgruppen. Arbejdsgruppens nye rapport med anbefalinger bygger dermed også på erfaringer fra virksomheder, medarbejdere og udbydere af undervisning. Der er i deres rapport integreret erfaringer fra dagligdagen direkte ind i anbefalingerne, hvilket viser, at de har lyttet til behovene og udfordringerne ude i marken.

Gruppens fokus på styrkelse af samarbejdet mellem alle involverede parter taler derudover direkte ind VUC-sektorens fokus på løbende at indgå i samarbejder, der styrker indsatsen for målgruppen. Samarbejde og partnerskaber på tværs af alle aktører er efter vores mening afgørende for, at endnu flere får glæde af de muligheder, som vores VEU-system tilbyder.

I VUC-sektoren er vi stolte over at have bidraget i processen, og glade over arbejdsgruppens fokus på at gøre screenings- og undervisningstilbud mere tilgængelige og fleksible.

Det bliver spændende at følge næste skridt i processen, hvor regeringen vil træffe beslutning om afprøvning af konkrete modeller på arbejdsgruppens anbefalinger.

Du kan læse arbejdsgruppens anbefalinger her.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.