Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Nu taler alle dansk hos Berendsen

Et efteruddannelsesforløb hos HF & VUC Nordsjælland har givet tekstilvirksomheden Berendsen i Hillerød gode værktøjer til at undgå spild og fejl

Uddannelse er vejen til succes. Det er måske lidt af en kliché, men for Berendsen i Nordsjælland er det også en velafprøvet sandhed. Igennem flere år har man i samarbejde med HF & VUC Nordsjælland satset på efteruddannelse af medarbejdere. Særligt afgørende for den interne kommunikation er sprog. Kvalitets- og miljøkoordinator hos Berendsen, Søren Hjørringgaard er glad for den udvikling, Berendsen har været igennem.

”Uddannelsesforløbet hos HF & VUC Nordsjælland har givet os medarbejdere, som er dygtigere til dansk”, siger Søren Hjørringgaard. ”98% af vores medarbejdere har udenlandsk baggrund. Tidligere har vi haft en blanding af tysk og engelsk, og det har været dyrt og meget upraktisk. Efterudannelse har gjort os til en dansk arbejdsplads. Nu taler alle dansk i kantinen, på møder osv.”

“Uddannelsesforløbet hos HF & VUC Nordsjælland har 
givet os medarbejdere, som er dygtigere til dansk”

Søren Hjørringgaard / Kvalitets- og miljøkoordinator

Medarbejdere er eksperter

For Søren Hjørringgaard er det vigtigt, at kommunikationen går flere veje. ”Det er selvfølgelig et afgørende mål, at medarbejderne forstår beskeder og information fra ledelsen. Men det er faktisk lige så vigtigt, at vi forstår dem”, fortæller Søren Hjørringgaard. ”Vores medarbejdere er vores eksperter i produktionen. Derfor vil vi gerne i dialog med dem. Vi vil meget nødig gå glip af, hvad de har at fortælle. Derfor er sproget så utroligt vigtigt. Når vi så bygger ovenpå med faglige kurser, så har vi virkelig et godt værktøj til at undgå spild og fejl. Fordi vi spørger dem: ”Hvad er smart?” -Vi tror virkelig på at inddrage vores medarbejdere.”

Udgiftsneutral undervisning

For Berendsen har det været en ekstra gevinst, at forløbene ikke har kostet dem noget fordi virksomheden udnytter de naturlige sæsonudsving. Søren Hjørringgaard siger: ”Hvis man ser isoleret på vores lavsæson, har vi faktisk lidt for mange medarbejdere. Men vi opkvalificerer i lavsæsonen, og starter højsæsonen med endnu dygtigere medarbejdere. Alle er motiverede og klar til at have travlt. Det er en virkelig god oplevelse. Desuden er der SVU-støtte og refusion fra kompetencefonde. Så samlet set er det hele faktisk udgiftsneutralt”, fortæller Søren Hjørringgaard.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.