Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

I fællesskab styrker vi indsatsen

Den nye trepartsaftale giver fantastiske muligheder for at sikre, at personer i arbejdsstyrken kan tilbydes relevante kurser. Men for at løfte denne opgave, er alle parter på området nødt til at styrke samarbejdet.
Nedenstående eksempel har i høj grad medvirket til at styrke indsatsen overfor borgere i målgruppen for almen efteruddannelse. VUC ERHVERV, eVejledning, AOF Danmark og PensionDanmark har indgået partnerskab i forhold til styrke indsatsen for at gøre opmærksom på voksnes muligheder for efteruddannelse.

En stor fælles opgave
Sammen har ovenstående parter i år afholdt 5 webinarer for ansatte i jobcentre og A-kasser. Her har der været fokus på borgernes muligheder for gratis kurser i eksempelvis dansk, matematik og IT, samt mulighederne for at deltage i ordblindeundervisning. Mere end 450 fag-professionelle har tilmeldt sig disse webinarer, og tilbagemeldingerne har været yderst positive. Et væsentligt tema på webinarerne er kursusmulighederne for ledige borgere, samt hvordan disse kurser ruster den enkelte i forhold til at komme i arbejde. Men i høj grad også, hvordan styrkede almene kompetencer kan være en trædesten til at starte på eksempelvis en erhvervsuddannelse. Dette er et super godt eksempel på, at vi sammen kan styrke indsatsen på VEU-området.

Tid til at styrke samarbejdet endnu mere
Fra VUC ERHVERV er der stor ros til parterne for at have indgået en trepartsaftale, der styrker mulighederne på voksen- og efteruddannelsesområdet.
Så rammerne for at styrke indsatsen er der - og nu skal vi i fællesskab udnytte dem til gavn for borgerne.
Der er i høj grad brug for, at samarbejder i lighed med ovenstående udvides og udvikles. Der er ingen, der kan løfte opgaven med opkvalificering af borgerne alene. Lad dette være en opfordring til, at vi får endnu større fokus på at indgå i relevante partnerskaber på tværs af organisationer, brancher og udbydere.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.