Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Job i spils digitale dialogværktøj præsenteret i Slagelse

Halvdelen af landets jobcentre og a-kasser deltager over de næste to år i VUC’s kompetenceudviklingsprojekt JOB I SPIL, som sigter mod at hjælpe ledige i job og uddannelse.

En central del af projektet er et innovativt digitalt dialogværktøj i form af et spil, der skal bidrage til at identificere og motivere ledige med læse-, skrive- og regnevanskeligheder.

“Vi ved af erfaring, at det kan være vanskeligt at tale med borgere om læse-, skrive- og regnevanskeligheder. Det er for mange et meget følsomt emne. Derfor er den legende tilgang med et digitalt spil et rigtig godt dialogværktøj for jobcentre og a-kasser til at få en målrettet samtale med den ledige om færdigheder og muligheder i forhold til job og uddannelse,” fortæller erhvervschef fra VUC Storstrøm, Flemming Nielsen

Onsdag den 2/10 blev der afholdt workshop for medarbejdere fra jobcentre og a-kasser i Region Sjælland, hvor de fik viden om dialogværktøjet samt læse-, skrive- og regnevanskeligheder. En deltager udtalte: “Dialogværktøjet giver ledige en brugerinddragelse i forhold til at afdække mulighederne for job og uddannelse, som ikke er set før. Det er en helt ny og spændende måde at skabe motivation på”.

600.000 danskere har svært ved at læse og skrive.

500.000 har svært ved at regne.

Der er 100.000 fuldtidsledige i Danmark.

10.000 ledige forventes i en toårig periode at benytte dialogværktøjet Job i spil.

Hvis du vil høre mere om projekt Job i spil, er du velkommen til at kontakte:

Flemming Nielsen
Erhvervschef, VUC Storstrøm
Tlf.: 21 47 46 22
(henvendelser vedr. regional projektindsats i Region Sjælland)

Michael Fjeldsted
VEU-chef
Tlf.: 23 99 28 23
(henvendelser vedr. national projektindsats)

Flere gode historier

24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.
20. september 2019FVU digital styrker medarbejderens digitale færdigheder FVU digital styrker medarbejdernes digitale færdigheder. "Det er noget, vi allesammen får brug for", siger en deltager på forløbet.
10. september 2019Ordblindeundervisning gav medarbejderne hos Idealcombi selvtillid Ordblinde medarbejdere hos Idealcombi har fået ny selvtillid efter et ordblindekursus hos Thy Mors HF & VUC. De har bl.a. lært at bruge computerprogrammer, der hjælper dem med at læse og stave. Det har gjort hverdagen på arbejdspladsen lettere.