Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.
Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.
Job i spil gør borgerne klogere på uddannelsessystemet og egne kompetencer
Halvdelen af landets jobcentre og a-kasser deltager over de næste to år i VUC's kompetenceudviklingsprojekt JOB I SPIL, som sigter mod at hjælpe ledige i job og uddannelse.
En central del af projektet er et innovativt digitalt dialogværktøj i form af et spil, der skal bidrage til at identificere og motivere ledige med læse-, skrive- og regnevanskeligheder.
"Vi ved af erfaring, at det kan være vanskeligt at tale med borgere om læse-, skrive- og regnevanskeligheder. Det er for mange et meget følsomt emne. Derfor er den legende tilgang med et digitalt spil et rigtig godt dialogværktøj for jobcentre og a-kasser til at få en målrettet samtale med den ledige om færdigheder og muligheder i forhold til job og uddannelse," fortæller uddannelseskonsulent hos Vestegnen HF & VUC, Janus Hougaard.
Onsdag den 23/10 blev der afholdt workshop for medarbejdere fra jobcentre og a-kasser i Region Hovedstaden, hvor de fik viden om dialogværktøjet samt læse-, skrive- og regnevanskeligheder. En deltager udtalte: "Dialogværktøjet og den efterfølgende samtale åbner op for nye muligheder for, at borgerne kan blive klogere på uddannelsessystemet og egne kompetencer".
• 600.000 danskere har svært ved at læse og skrive
• 500.000 har svært ved at regne
• Der 100.000 fuldtidsledige i Danmark
• 10.000 ledige forventes i løbet af en toårig periode at benytte dialogværktøjet Job i spil.
Hvis du vil høre mere om projekt Job i spil, er du velkommen til at kontakte:
Michael Fjeldsted
VEU-chef
Tlf.: 23 99 28 23
(henvendelser vedr. national projektindsats)
Janus Hougaard
Uddannelseskonsulent, Janus Hougaard
Tlf.: 23 63 66 64
(henvendelser vedr. regional projektindsats i Region Hovedstaden)