Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Engelsk i trygge rammer

Tiden flyver afsted
”Det har været rigtig godt at kunne blive undervist på arbejdspladsen i trygge rammer sammen med kolleger,  man kender”, siger Hansi, der i virkeligheden hedder Johnny Hansen. ”Selvom jeg ikke er glad for at komme tilbage til skolebænken, og det er svært at skulle sidde på en stol i 3 timer, så flyver tiden afsted”.

Poul Andersen tilføjer: ”Jeg ser det slet ikke som skole. For mig er det 3 timers fri med engelsk. Det hjælper mig både på arbejdspladsen og i det private. Hvis det havde være dobbelt så mange mødegange, så var jeg også kommet.”

Samme indhold med forskellig sværhedsgrad
Deltagerne på holdet har forskellige behov, når det handler om indholdet i undervisningen: Nogle har mest brug for at øve sig i at tale engelsk, og andre har mere brug for at blive bedre til at skrive det. Nogle er gode til at læse, og andre skal have tekster, der er lidt lettere. Poul Andersen er glad for, at der er mulighed for at lære på forskellige niveauer: ”I sidste uge skulle vi læse en tekst om fast food. Teksten fandtes på tre forskellige niveauer, så alle kunne læse teksten på deres eget niveau. Det var rigtig godt.”

Hansi og flere af kollegerne arbejder på skiftehold, og undervisningen er derfor tilrettelagt efter deres arbejdstid hos Nordvestsjællands HF og VUC. Kollegerne er enige om, at det er et rigtig godt tilbud, som de gerne ser fortsætte i fremtiden.

Godt kammeratskab
Stinne Funch, som har undervist de 5 hold i efteråret, er også meget tilfreds: "Det har været sjovt at undervise. Der er stor forskel på, hvor meget eller hvor lidt engelsk deltagerne kan i forvejen, men det betyder ikke noget, for der er et godt kammeratskab mellem dem. Det er med til at skabe en god stemning, og alle tør derfor sige noget på engelsk, også selvom det er svært. Flere deltagere har fortalt mig, at de er blevet mere modige, når de skal kommunikere på deres ferierejser."

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.