Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Digitalt dialogværktøj understøtter genstart af beskæftigelsesindsatsen

Coronakrisen har ført til en markant stigning i ledigheden. Der venter derfor jobcentre og a-kasser en stor opgave, når beskæftigelsesindsatsen skal genstartes. Det digitale dialogværktøj Job i Spil kan bidrage til effektivisering og kvalitet i samtalerne med de ledige.

Med næsten 50.000 nye ledige vil genstarten af beskæftigelsesindsatsen give ekstra travlhed hos jobcentre og a-kasser. Ikke alene vil man skulle forholde sig til en anderledes hverdag med social afstand til både kolleger og borgere, det vil også betyde ændrede arbejdsgange og ekstra tidsmæssigt pres. Den tid, man har til rådighed til samtaler med den enkelte ledige, skal derfor optimeres med brug af nye digitale værktøjer.

Online værktøj er velegnet i en tid med social afstand
Det digitale dialogværktøj Job i Spil kan være med til at understøtte genstarten af beskæftigelsesindsatsen. Job i Spil er et online værktøj i form af et spil, som kan spare jobcentre og a-kasser tid, fordi den ledige allerede inden samtalen har reflekteret over sine kompetencer, sit jobmål og næste skridt på vej mod job eller uddannelse. Det gør det nemt at spørge ind til, hvordan den ledige vil bringe sine kompetencer i spil i forhold til job og uddannelse. Samtidig kvalificerer og effektiviserer Job i Spil også samtalen, da der er noget helt konkret at tale ud fra. Man når ganske enkelt længere omkring på kortere tid.

Job i Spil er også et velegnet værktøj i en tid med retningslinjer for social afstand. Fordelen ved Job i Spil er, at den ledige kan bruge værktøjet hjemme hos sig selv, og spilresultatet kan let sendes via mail til jobcenter eller a-kasse. Hvis samtalen gennemføres virtuelt eller via telefonen, har man nogle fælles oplysninger at tale ud fra, som vil være medvirke til at kvalificere samtalen.

Kickstart tankerne om jobskifte
For de cirka 50.000 nyledige kan Job i Spil være med til at kickstarte tankerne om jobskifte. Måske skal de prøve kræfter med en helt ny branche, måske skal de i gang med opkvalificering for at stå stærkere på arbejdsmarkedet? De tanker, de ledige har gjort sig inden samtalen med jobcentret eller a-kassen, vil medvirke til en effektiviseret beskæftigelsesindsats, der samtidig har en høj kvalitet.

Se filmen om, hvordan Job i Spil kan understøtte beskæftigelsesindsatsen HER

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.