Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Deltagerantallet på FVU fordoblet
på ti år

Selvom der fortsat er langt igen, før alle voksne har gode basale færdigheder, deltager flere voksne i FVU i dag end for ti år siden. Trods den positive udvikling, er der altså fortsat mange voksne med svage basale færdigheder, som ikke bruger FVU. 

Der ligger fortsat et stort stykke arbejde foran udbydere af voksen- og efteruddannelse. Mange danske medarbejdere med læse-, skrive-, og regnevanskeligheder gør nemlig ikke brug af tilbudene på området, og VUC-sektoren har derfor ekstra fokus på samarbejdet med virksomheder og medarbejderrepræsentanter for at sikre, at mulighederne for undervisning bliver kendte og resulterer i konkret undervisning.

Skal virksomhederne fortsat kunne fastholde deres konkurrenceevne, er det afgørende at medarbejderne løbende får øget deres kompetencer på både det fag-faglige og almene område. Et stærk og øget fokus på VEU-området er derfor en klar forventning til alle involverede parter.

Læs EVA´s rapport HER

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.