Har virksomheden afdelinger flere steder i landet, koordinerer VUC undervisningen.

Det betyder, at dine medarbejderne altid bliver undervist ud fra samme koncept.

Læs mere

Asfaltarbejdere på skolebænken hos Randers HF & VUC

Simon har haft stor glæde af forløbet - også fysisk
”Det har været et super fint forløb,” fortæller 27-årige Simon Degn uden for klasselokalet på Randers HF & VUC. Han er uddannet industritekniker og asfaltør og er i gang med sin syvende sæson som asfaltarbejder.
”Jeg har fået opfrisket noget viden, som jeg ikke har brugt længe, og jeg har også lært noget nyt og er blevet udfordret.”

Et hold asfaltarbejdere har netop afsluttet et seks ugers skoleforløb med to uger på Mercantec i Ulfborg og fire uger på Randers HF & VUC som en del af projektet ”Asfaltskolen”. Deltagerne kommer fra forskellige arbejdspladser i asfaltbranchen og har fået tilbudt et skoleforløb i en periode, hvor de ellers ville være hjemsendt på dagpenge.

I de fire uger på VUC har de haft matematik, IT og idræt på skemaet. Og Simons vurdering af forløbet er klar: ”Jeg har især fået noget ud af IT-undervisningen, hvor jeg har lært mere om at bruge en computer. Det er meget brugbart, fordi jeg er sjakbajs på mit arbejde, hvor jeg ofte skal bruge telefon og tablet, fordi det hele er blevet mere digitalt. Men det bedste har været idrætstimerne, for det er godt at komme ud og bevæge sig. Det er jo også udfordrende for et hold asfaltarbejdere pludselig at skulle sidde stille, når vi er vant til et meget fysisk aktivt arbejde.”

Også virksomhederne får et godt udbytte af at sende medarbejderne i skole i en periode, hvor de ikke har brug for medarbejderne til at lægge asfalt. ”Asfaltvirksomhedernes medarbejdere får kursus i fag, som de kan bruge i det daglige - både på arbejdet og privat. Det giver medarbejderne et større selvværd, og det er en gevinst for alle,” fortæller Charlotte Katballe fra Asfaltindustrien.

Hvad er Asfaltskolen?
I asfaltbranchen er 3F og Asfaltindustrien gået sammen om at sikre ”det gode asfaltliv”. I en tid hvor det er svært at rekruttere, så er det vigtigt at tilbyde en attraktiv arbejdsplads, som man kan se sig selv i - i hele arbejdslivet. Asfaltskolen er et 6-ugers kursustilbud til asfaltarbejdere med sundhed på skemaet. Der undervises i kost & motion, samarbejde & kommunikation samt konflikthåndtering. Derudover er der fokus på læse-, skrive- og regnefærdigheder samt ordblindeundervisning. I forløbet er også et fagspecifikt AMU-kursus om asfaltarbejde.

Hvem driver Asfaltskolen?  
Asfaltskolen startede i 2011, hvor 3F og Asfaltindustrien som den første branche gik aktivt ind i at få klarlagt kompetencer hos den enkelte asfaltarbejder. Mere end 700 medarbejdere har siden 2011 været igennem Asfaltskolen, der drives i samarbejde mellem 3F, asfaltvirksomhederne, uddannelsesinstitutioner og Asfalt-industrien.

Flere gode historier

Turismeaktører i Nordjylland bliver bedre til tysk
23. september 2020Små turismeaktører i Nordvestjylland går sammen om at blive bedre til tysk Nordvestjylland tiltrækker hvert år millioner af turister, mange af dem er tyskere. For turismeaktørerne er det afgørende at kunne levere et godt serviceniveau og en god kundeoplevelse, og det er derfor en fordel at kunne tysk.
Medarbejderne hos RICOH får undervisning i FVU digital af VUC ERHVERV
15. september 2020Ét kursus blev til tre – VUC har succes med kompetenceudvikling hos Ricoh Tilfældigheder førte til, at serviceteknikerne fra Ricoh kom i gang med et kompetenceudviklingsforløb hos VUC Business Partner i Lyngby. Et kursus i FVU digital, der gav medarbejderne nye digitale kompetencer, blev dog hurtigt så stor en succes, at yderligere to hold startede op. Professionel projektledelse fra VUC, fleksibilitet og kvalitetsundervisning har været nøglen til succes.
Charbroils medarbejdere får undervisning i engelsk af VUC i arbejdstiden
24. april 2020Engelsktimer i fabrikkens kantine styrker både sprog og sammenhold Ti medarbejdere på grillproducenten Char-Broils fabrik i Laurbjerg har haft engelskundervisning i arbejdstiden i fabrikkens kantine. Underviseren er fra Randers HF & VUC, og forløbet har både givet et bedre sprog, større selvtillid og et stærkere sammenhold, fortæller to af deltagerne.