Matematik

Find det niveau, der passer dig herunder

Vil du vide endnu mere om voksen- og efteruddannelse?

Vi har samlet en række links, der kan give dig inspiration

Læs mere

9. og 10. klasse matematik (AVU)

Hvad er AVU matematik?
AVU matematik er for dig, der vil lære, hvordan konkrete problemer fra hverdagen og samfundslivet kan beskrives og løses ved hjælp af matematik.

I matematik får du en bedre forståelse for tal og matematiske begreber, og du bliver også bedre til at regne. Du får bl.a. styr på de 4 regnearter, brøker og procenter. Du lærer også om geometri, ligninger, statistik og funktioner.

Niveau
AVU matematik på VUC findes på 5 niveauer: Basis er niveauet lige under 9. klasse, G niveau svarer til 9. klasse, F niveau er mellem 9. og 10. klasse, og E niveau svarer til 10. klasse. Det afsluttende D niveau ligger mellem 10. klasse og gymnasialt niveau.

Læs mere om de forskellige niveauer på Uddannelsesguiden - ug.dk:

Matematik basis, matematik G, matematik F, matematik E, Matematik D

Optagelse
Du skal være fyldt 25 år. For at blive optaget skal du tale med en vejleder hos VUC. Vejlederen hjælper dig med at finde det rigtige niveau for dig.

Prøve
Matematik på G niveau afsluttes med en kombineret mundtlig og skriftlig prøve, hvor der gives karakter. Matematik D afsluttes med en skriftlig og mundtlig prøve, hvor der gives karakter. Du får selvfølgelig et prøvebevis. I matematik basis, F og E afslutter du med en intern evaluering, hvor der ikke gives karakter. Du får selvfølgelig et deltagerbevis.

AVU matematik gør dig klar til at starte på en erhvervsuddannelse
Hvis du skal starte på grundforløbet af en erhvervsuddannelse, kræver det blandet andet, at du har bestået folkeskolens afgangsprøve i matematik. Med en AVU prøve i matematik G bliver du klar til at starte på grundforløb 2.

Matematik som overgangskrav til hovedforløbet på en erhvervsuddannelse
Matematik er et overgangskrav til hovedforløbet på nogle erhvervsuddannelser, f.eks. smed, anlægsgartner, elektriker, industrioperatør og procesoperatør. Du skal typisk have bestået matematik på F, E eller D niveau.

Er du i tvivl om, hvad overgangskravene til hovedforløbet er? Kontakt dit lokale VUC og tjek evt. overgangskravene ved at finde din uddannelse på Uddannelsesguiden - kig under adgangskrav.

Det praktiske

Hvor lang tid varer et kursus?
Kontakt dit lokale VUC for at få oplyst længden på kurset.

Find dit lokale VUC HER.

Hvor foregår undervisningen?
Undervisningen foregår hos VUC eller i nogle tilfælde online.

Hvad koster det?
140 kr. pr. niveau.

Hvis du har en videregående uddannelse, skal du betale fuld deltagerbetaling. Prisen afhænger af, hvilket fag du tager. Du kan beregne en vejledende pris HER.

Mulighed for økonomisk støtte
Læs mere om mulighederne for løntabsgodtgørelse og mulighederne for støtte via kompetencefonde HER.

Hvordan kommer jeg i gang?
Kontakt dit lokale VUC for at høre om mulighederne for at komme i gang med AVU.

Du finder dit lokale VUC HER.

Vejen til mere viden

Niveauer på VUC

Hos VUC kan du få undervisning i matematik på alle niveauer